De prijs van ontevredenheid
11/03/2015
Sue Johnson – Citaat
30/03/2015

Een nieuwe start

Een nieuwe start

Daar ga ik dan om 6 uur ’s morgens. Bepakt en bezakt, lopend naar het station. Het is erg vroeg maar ik heb reuze veel zin in deze dag. Het gekke is dat ik de afgelopen maanden keuzes heb gemaakt die mij en ons gezin in een spannende positie brengen, terwijl ik me nog nooit zo vrij en mezelf heb gevoeld. Ken je dat? Het gevoel van avontuur. Van vrijheid. Van precies weten waar je naartoe wilt werken, wat het ook kost.

Al jaren dacht ik na over een eigen praktijk, maar er waren altijd redenen om het niet te doen. Van die stemmetjes in je hoofd die je wijs maken dat alles beter bij het oude kan blijven, want er zijn altijd ‘beren op de weg’. Ik heb besloten niet meer naar deze stemmetjes te luisteren en ze hebben hun koffers gepakt. Ze passen niet meer in mijn hoofd.

Mijn hoofd is nu gevuld met plannen, met vertrouwen, geloof en enthousiasme. Er is echt niks fijners dan je in te zetten voor je dromen. En vanaf het moment dat ik die deur wijd open heb gezet, gebeuren er zulke mooie dingen, zoals het ontmoeten van mooie en inspirerende mensen. Beetje bij beetje heeft onze praktijk steeds meer vorm gekregen. En hoppa, daar ga ik morgen samen met mijn collega David naar onze praktijk. Opnieuw netwerken. Mensen ontmoeten. Ik voel me enorm bevoorrecht dat er zoveel mensen zijn die dit mogelijk hebben gemaakt. Zo is mijn ervaring dat als je echt ergens voor gaat, er mogelijkheden komen.

Als je dit leest, dan daag ik je uit om vandaag een keuze te maken vanuit je hart. Over iets wat je eigenlijk allang weet, maar waar je nog niet durf genoeg voor had. Weg stemmetjes. Wees dapper. Ik hoor graag wat het je gebracht heeft.

Alinda Vermeer