Wat We Doen Met Emotionele Pijn? Doorgeven of Veranderen?
04/02/2020
ONLINE Relatietherapie in coronatijd.
08/04/2020

Een Vervlogen Droom?

Een Vervlogen Droom?

De Twijfel

Sommige dagen wil ik gewoon uit deze relatie stappen. Erin blijven voelt de laatste tijd gewoon als een emotionele onmogelijkheid. De conflicten komen te vaak voor, de stiltes ertussen voelen als een onoverbrugbare kloof, en de hoop is nog maar een zieltogend restje van wat het ooit was. Ik voel me niet gezien, niet gehoord, en niet meer thuis. Elke dag doe ik mijn best om moed te verzamelen, en een nieuwe moeizame dag in te gaan. Ik dacht dat ik mijn partner kende, maar nu voelt de grond niet meer stevig aan. Mijn vertrouwen is weg.

Wat Kan Ik Doen

Maar dan…? Is weggaan, de relatie verbreken, eigenlijk wel een goede optie? Want hoezeer ik ook lijd, ik houd nog steeds van haar. Heb ik, hebben wij, alles wel gedaan, om de situatie te veranderen. Ja, ik wil gewoon deze oude relatie verlaten, en wil ik gewoon een nieuwe relatie binnengaan. Ik wil daarin barmhartiger zijn, zodat mijn partner zich minder alleen voelt, en wij samen ons minder alleen voelen in elkaars nabijheid. Uiteindelijk wil ik ruimte te scheppen voor mijn partner door haar oordeelloos en aanvaardend ;lief te hebben met alles wie zij is, en met alles wat zij met zich meedraagt. Want dat is ook waar ik zelf in een relatie behoefte aan heb. Zodat wij samen in staat zijn om een toevluchtsoord voor elkaar te zijn, waarin wij ons verbonden voelen met elkaar.

Het Beeld Van Een Nieuwe Relatie

Ik wil een lichtere relatie. Ik wil een bron zijn van lachbuien en vriendelijkheid en heling van emotionele pijn in plaats van de oorzaak, die ik nu blijk te zijn. En ik wil dat wij een plek zijn voor elkaar waar we geborgenheid vinden in tijden van verlies, teleurstelling, falen en afwijzing. Het betekent woorden van waarheid en liefde spreken, zelfs wanneer vermijding het minder turbulente pad zou zijn. Ik denk dat dat de betere weg is in mijn relatie, dan dat ik er nu uit wegga.
Dus ja, ik wil die oude relatie achter mij laten, en een nieuwe binnengaan, maar wel met dezelfde partner.
Ik wil dat onze oude droom herleeft, en leren hoe die droom werkelijkheid kan worden, zodat wij die met en bij elkaar kunnen ervaren, en er echt in kunnen leven.

Herken Jij Jezelf?

Geef je relatie dan niet op, en ga een nieuwe weg!
Dit verhaal is van toepassing van op veel mensen, die geen uitzicht meer zien, en verdrietig zijn over de schamele schaduw van wat ooit hun droom was. Uitgeteld zijn ze aan hun einde gekomen, denkende dat zij alles hebben geprobeerd. Maar er kan een vernieuwde relatie ontstaan dwars door de barsten van de oude relatie. Emotionally Focused Therapy, opent nieuwe wegen in de communicatie. Van veel cliënten hoor ik dat dit een weg is die ze nog niet zijn gegaan. Weliswaar schoorvoetend en sceptisch, maar ze willen deze laatste strohalm dan toch wel proberen. En dan blijkt dat ze tot een ongedacht herstel komen.

Lees ook de referenties.

Bijvoorbeeld: Stapje voor Stapje Dichter Naar Elkaar

AANMELDENlees hier meer...