Een bedachte oplossing is geen oplossing
01/04/2015
EFT, een vorm van relatietherapie die echte verandering teweeg brengt
30/04/2015

Hartig zijn

Hartig zijn

Het is duidelijk: wij van de WIJzaak uit Amersfoort hebben hart voor relaties. Juist daar waar het moeilijk is, creëren wij een context waarbinnen er ruimte komt voor herstel. Voor nieuwe verbinding. Voor dat waarvan je nooit gedacht had dat zou kunnen ontstaan. Wij hebben hart voor mensen die elkaar ergens op de weg zijn kwijtgeraakt. Die ineens elkaars taal niet meer verstaan. En wat is er dan mooier dan wanneer mensen elkaar opnieuw gaan zien. Wanneer zij weer hart voor elkaar gaan hebben? Dan klinkt relatietherapie toch ineens wat minder eng of groots?

Natuurlijk moet je er wel wat voor over hebben. Het gaat wat van jezelf kosten om de ander tegemoet te komen. Het vraagt ook om risico’s nemen. Daar waar je het meest kwetsbaar bent aan de ander laten zien…niet iets waar we van nature om staan te springen, toch?

In de afgelopen jaren mocht ik getuige zijn van zoveel moois wat ontstond tussen mensen. Tussen ouders en kinderen. Tussen broers en zussen. En de laatste jaren tussen partners. Zo was ik getuige van een vrouw die met veel bijeen gesprokkelde moed uit het hart tegen haar man vertelde waarom ze van hem houdt. Haar angst was dat hij haar zwak zou vinden. Dat hij haar zou uitlachen en eigenlijk niks waard zou vinden. Het waren haar eigen gedachten over zichzelf. Doordat zij haar hart opende, kon hij haar met open armen ontvangen. Hij had juist haar woorden nodig om zelf ook meer te kunnen en durven geven. Het was de start van meer begrip, meer verbinding en hechtere liefde.

Hoe zou de wereld er uit zien als we gewoon wat meer hartig durven zijn voor elkaar?

Voor wie heb jij hart? Laat eens wat van je diepste diep zien aan diegene. Je zal verbaasd staan over wat het je zal geven.

Alinda Vermeer