Inzicht in Elkaars Angsten en Behoeften
16/10/2019
Elkaar Liefhebben Betekent Blijven Ontwikkelen
23/01/2020

Meer Verbinding in Liefde

Even Voorstellen

Wij zijn een stel van begin 50, en zijn, met intussen volwassen kinderen, in een rustiger periode gekomen dan toen al de kinderen opgroeiden en moesten worden opgevoed.

De Oorzaak

Wij zijn altijd heel erg verschillend geweest, eerst voelde dat alleen maar mooi aan, maar het bracht ook irritatie en vooral onbegrip: waarom ben jij niet als ik? De één een denker en rationeel ingesteld en introvert, de ander goevoelsmens, extravert. En zo maar werden de verschillen groter. Met een conflictvermijder waren er op den duur ook geen ruzies meer en vervielen wij in berusting en overschilligheid. We haden er 30 jaren op zitten; zo nog 30 jaar, daar word je niet blij van. Maar altijd stond voorop de trouw die we elkaar beloofd hadden.

Op Zoek

Na het één en ander gehoord en gelezen te hebben over EFT dachten we, laten we dit een kans geven. Slechter zal je er vast niet van worden. Eerder hadden we als eens een marriage course gedaan en een midweek van ‘ruimte voor je relatie’.

Onze ervaring bij de WIJzaak

Een eye-opener was voor ons toen we een lijst met gevoelens moesten aankruisen die we ervaren bij momenten dat we geen verbinding merken. Wat een lange lijst, dingen die we nooit naar elkaar hadden benoemd. Heftig maar dat gaf direct ook weer compassie voor elkaar, heimelijk verdriet, een gevoel van afwijzing.

Het Resultaat

Door (bijna) elke dag bewust tijd met elkaar door te brengen en elkaar te bevragen op gevoelens ervaren we weer meer verbinding en liefde.
Davids leiding in de gesprekken was positief en betrokken. Dat hielp ons om met meer compassie naar elkaar te kijken.

We moeten blijven oefenen, maar we hebben goede hoop voor de toekomst en zien met vertrouwen de komende 30 jaar tegemoet.