Wij hebben veel geleerd, en gaan de toekomst met vertrouwen tegemoet
07/03/2019
De WIJzaak: een doorstart voor onze relatie
07/03/2019

Nader tot elkaar

door: Andreanna Moya

REFERENTIE:

Nader tot elkaar

De begeleiding die wij van David van de WIJzaak hebben gekregen heeft belangrijk bijgedragen aan een verbetering van onze relatie. Wij hebben meer begrip voor elkaar gekregen en kunnen moeilijke zaken nu makkelijker met elkaar bespreken. De EFT heeft geholpen te begrijpen wat er bij de ander gebeurt, hoe je de ander soms kwetst en wat voor gevoel dat teweegbrengt maar ook hoe je weer bij elkaar kan komen.

Wij zijn beiden 54 jaar, 25 jaar samen, 22 jaar getrouwd en hebben 3 kinderen gekregen. Na opvoeding van de kinderen en hard werken om een carrière op te bouwen zijn we in een fase gekomen waarbij de kinderen het ouderlijk huis gaan verlaten en wij gaan nadenken over de toekomst. De één wil in de huidige fase van het leven, meer tijd en ruimte voor zichzelf claimen en meer met anderen ondernemen. Soms gaat dit niet in overleg. De ander heeft juist geen echte behoefte om iets met vrienden te gaan ondernemen maar wil liever samen dingen ondernemen. Dit roept veel spanning en onbegrip op. Beiden vragen zich af of zij nog belangrijk genoeg zijn voor elkaar. Er ontstaan steeds meer ruzies waarbij elkaar negeren en zwijgen frequenter en langer voorkomt. De problemen met elkaar te bespreken lukt niet en de verwijten gaan over en weer. De relatie lijkt hierdoor te wankelen en na een time-out is het besluit genomen om externe hulp te zoeken.

Na een korte zoektocht op internet kwamen we in contact met David van de WIJzaak en maakten een afspraak. Gelukkig met zijn tweeën. Wat vooral aansprak was de EFT-methode, met de focus op de gevoelens die je met je gedrag en woorden bij de ander oproept.

David heeft ons hierin, in ongeveer 10 sessies van 90 minuten, enorm op weg geholpen. Hij is zeer vriendelijk, betrouwbaar, open en rustig maar wel doortastend. Hij speelt geen rechter en laat je steeds benoemen welke gevoelens er opgeroepen worden en hij zorgt er voor dat ook de moeilijkste onderwerpen aan bod komen en dat de gevoelens en emoties met elkaar, onder zijn supervisie, gedeeld worden. Dit heeft ons veel meer inzicht en begrip gegeven in hoe de ander zich voelde in allerlei situaties, waardoor het ons weer nader tot elkaar heeft gebracht.

Wij zijn David dankbaar voor zijn hulp en begeleiding.

 

foto: Andreanna Moya