TRACK & TRACE – Ook in de onderlinge communicatie
02/06/2016
De illusie van de waarheid
24/08/2016

Kan het ooit nog goedkomen!?

Kan het ooit nog goedkomen!?

We zijn al zolang samen op weg; kan het ooit nog goed komen met ons?
Deze vraag komen we geregeld tegen in onze relatietherapie sessies bij De WIJzaak.
Ons antwoord is dan: JA, het kan!

Wat wij nodig hebben is dat er in elk van jullie een stukje zit, dat zegt: “Ik wil herstel.” “Ik wil voor onze relatie gaan.”
De vraag, of het ooit kan goedkomen, gaat vaak gepaard met de opmerking, “we hebben alles al geprobeerd, maar zitten nu helemaal vast.”
Begrijpelijk!!

Alles waarover jullie binnen je mogelijkheden beschikken, heb je allemaal al ingezet. Dat deden jullie met de beste bedoelingen; jullie wilden elk de relatie herstellen. Maar jullie konden elkaar niet voldoende bereiken; wat elk van jullie ook probeerden, alles brak je bij de handen af.

Jullie worden hoe langer hoe wanhopiger en geloven nauwelijks nog in de mogelijkheid van herstel. Hierdoor zijn wij in onze pogingen elkaar echt te kunnen ontmoeten de ander als een probleem gaan zien, “Jij ook altijd!” En wanneer we dat doen—en nog steeds met de beste bedoelingen—zetten we de ander op een afstand, en vertellen we hoe het anders moet, of scherper nog, “Als je het nou eens gaat zien, zoals ik het zie….”

Er zijn een heleboel redenen te bedenken die daarvan de oorzaak zijn. Grotendeels zijn die terug te voeren op jullie geschiedenis, dat wat jullie gevormd heeft. Dit beïnvloedt voor een groot deel jullie gedrag en jullie zicht op elkaar.

Elk van jullie zal er naar verlangen dat jullie relatie een plek wordt waar je weer helemaal jezelf mag zijn. Een plek waar je thuis mag zijn zowel met je aaibare, als ook met je stekelige kanten.

Bij de WIJzaak werken we hieraan en zijn we er getuige van geweest hoe stellen elkaar weer hebben terug gevonden op een manier die hen geregeld laat zeggen: “Onze relatie is nu beter dan die ooit is geweest.”

David van Beveren
De WIJzaak.nl

GESPECIALISEERD IN RELATIETHERAPIE