Swipe links of rechts
op de referentie voor de volgende • Het kon twee kanten opgaan. Of we eindigden onze relatie van 13 jaar of we gingen de relatietherapie doen. Een lange relatie gooi je niet zo maar aan de kant en ook niet met twee kinderen (van 10 en 5 jaar). We gaan ervoor, en we zien wel of het ons helpt om weer nader bij elkaar te komen.

  In het begin van de therapie was er boosheid, onbegrip, verwijten, en veel negativiteit. Luisteren deden we niet of bijna niet meer. Wel aanhoren, maar niet luisteren.  We zaten in een negatieve cirkel en konden er zelf niet meer uitkomen.

  Na een aantal gesprekken met, en “huiswerk” van David en Alinda. Kwamen wij weer nader tot elkaar, kwamen er gesprekken, en werd er weer naar elkaar geluisterd. Er was weer positiviteit, en er werd weer samen en om elkaar gelachen.

  David en Alinda gaven ons  de handvatten die wij nodig hadden om ons weer nader tot elkaar te laten komen. Hun sturing en spiegeling tijdens de gesprekken gaven ons weer een positief gevoel en zien wij weer een gelukkige toekomst samen met onze kinderen.
 • anoniem


  Wij, een stel wat al bijna 30 jaar samen is, en twee bijna volwassen kinderen heeft, waren vorig jaar een beetje de weg kwijt samen. Na heel drukke jaren van zorgen en werken was de echte verbinding weg. Zij wilde meer diepgang, kon niet precies verwoorden wat dat was. Hij vond dat maar zweverig en te veeleisend, en wilde dan heel concreet horen wat er dan precies gemist werd.

  Er speelden allerlei onuitgesproken zaken binnen de relatie, zoals eventueel stoppen om met vervroegd pensioen te gaan en de angst van de ander daarvoor, maar ook diepere zaken als jaloezie en eenzaamheid.

  In het begin snapten we niet zo goed waar het heenging met de therapie. Wij dachten dat we bij David over onze problemen gingen praten, dat dat dan opgelost zou worden (of niet) en dan verder.

  Maar hij ging helemaal niet zo diep in op onze problemen. Wat hij wel deed was ons allerlei gesprekstechnieken, vocabulaire, oefeningen en inzichten aanreiken die ons helpen om de problemen met elkaar te bespreken, en samen in een diepere emotionele verbinding te komen. Een veel blijvender oplossing.

  En dat in een heel veilige omgeving, David voelde heel goed aan wat er speelde, gaf ons allebei de ruimte, oordeelde niet.

  We hebben allebei veel geleerd en zijn dichter bij elkaar gekomen. We zijn milder naar elkaar, en hebben meer belangstelling voor wat de ander drijft.

  Eigenlijk zou iedereen zichzelf eens in de zoveel tijd zo’n onderhoudsbeurt van zijn relatie moeten gunnen!
  anoniem
 • Wij, stel van begin 30 met twee jonge kinderen (3 en 1), kennen elkaar al 15 jaar.

  Na de geboorte van onze kinderen liep onze relatie niet meer zo lekker. We deden alles op de automatische piloot en verloren elkaar uit het oog. We hadden andere verwachtingen en waren niet meer gelukkig.

  Wij hebben er toen samen voor gekozen om naar de WIJzaak te gaan. Het was heel fijn om samen met Alinda en David in gesprek te zijn. Zij gaven ons een welkom gevoel en vertrouwen. Zij vullen elkaar aan en kozen geen kant. Wij hebben het als zeer prettig ervaren dat het met twee therapeuten was. Door de sessies zijn wij weer naar elkaar toe gegroeid en zijn echt in gesprek.

  Het is heerlijk om als partners weer in verbinding te staan. Er wordt meer 'echt' naar elkaar geluisterd en kunnen ons beter inleven in elkaar. Met handvatten van David en Alinda kunnen wij samen weer verder.
 • Wij, een stel van begin veertig, hebben 24 jaar een relatie samen.

  Ondanks dat we een mooi gezin zijn, merkten we dat we ondersteuning nodig hadden in de communicatie samen. Waarom belandde onze communicatie steeds sneller in een woordenwisseling? Hoe kwam dit en hoe konden we dit oplossen? We kwamen er samen niet uit.

  Via een ander stel die goede ervaringen heeft met de WIJzaak, hebben we contact gezocht met David en Alinda. We voelden ons beiden op ons gemak en konden op een subtiele wijze onze woordenwisselingen analyseren. We kwamen erachter dat er veel dezelfde thema’s onderliggend waren aan onze strubbelingen.

  David en Alinda hebben samen de kracht die maakt dat je samen open bent, dat je je beiden gehoord voelt en dat je allebei in oplossingen gaat denken. Het was geen makkelijke ontdekking, maar wel een goede die ons weer in onze kracht samen heeft gezet.

  We weten nu zeker dat we het samen kunnen redden. We gunnen bijna ieder stel, ook met kleine problemen, dat ze de wijze lessen van David en Alinda meekrijgen voor de toekomst.

 • Arthur en Jessica Isaak
  "Beste beslissing die wij hebben kunnen nemen."

  Dat is in één zin hoe wij onze therapie bij de Wijzaak omschrijven. Wij waren elkaar in de laatste paar jaar op bijna alle vlakken kwijtgeraakt. De vraag of wij samen de rit wel zouden uitzitten kwam steeds vaker bij ieder van ons naar boven. Gelukkig was de wil er wel. Immers geef je een relatie van 12 jaar met een mooie dochter niet zomaar op en zijn wij na een korte zoektocht uitgekomen bij de Wijzaak. En gelukkig maar...

  David en Alinda zijn twee lieve persoonlijkheden die oprecht in je geïnteresseerd zijn en ook echt naar je luisteren. Niet alleen naar je woorden maar ook echt naar je verhaal en je emotie. Meteen vanaf het eerste gesprek wisten zij een veilige sfeer te creëren. Daarin voelden wij ons allebei prettig om open te kunnen praten over hetgeen wat er tussen ons in stond en wat wij van elkaar verlangden. Nu 12 gesprekken later(1 voor elk jaar samen, hoe toevallig), zijn wij weer een team dat wij waren aan het begin van onze relatie en gaan wij onze toekomst met vertrouwen tegemoet.

  Dank je wel David en Alinda!

  Liefs Arthur en Jessica Isaak
  Arthur en Jessica Isaak
 • Stel tussen 25 en 35 jaar zonder kinderen
   

  samen moedig de toekomst in

  Sinds vorig jaar januari hebben wij om de 10 dagen therapie sessies bij David en Alinda gehad.

  We zijn een stel met een duidelijke dynamiek, waarbij we elkaar omlaag i.p.v. omhoog haalden. Ondanks dat we dit konden zien hadden we veel last om hier uit te komen. Door middel van de EFT techniek hebben we vele cirkels gemaakt, en gezien en ervaren hoe het is om elkaar echt te horen. In plaats van alleen maar te kijken naar de oppervlakte. Wat zit er onder, en wat betekent wat de ander zegt en voelt?

  Wij ervaarde zowel David als Alinda zeer professioneel, maar ook menselijk en betrokken. Hier hebben wij beiden veel aan gehad. Ook het feit dat we als stel tegenover een man én een vrouw zitten zorgt voor rust en altijd het gevoel van steun. Nu we een poos klaar zijn met onze behandeling, zien wij duidelijk hoeveel we aan EFT en aan hén hebben gehad. Wel is het besef er, dat wij het moeten doen, wat betekent dat we er aan moeten blijven werken en er tijd voor maken.
  Stel tussen 25 en 35 jaar zonder kinderen
 • Stel met drie kinderen in de basisschoolleeftijd
  Relatietherapie? Gaat dat gepraat ons helpen?

  Dat dachten we.

  En of dat het ons geholpen heeft.

  Vanaf het eerste gesprek voelden wij ons op ons gemak bij Alinda en David. Ons openstellen om deze stap te nemen is het allerbeste wat we voor onze relatie konden doen.

  We kijken terug op bijzonder mooie en eerlijke gesprekken.

  Wij zijn klaar voor de toekomst!
  Stel met drie kinderen in de basisschoolleeftijd
 • Stel met (bijna) volwassen kinderen
  Dank voor de prettige begeleiding en afsluiting!

  Wij kijken terug op een spannend, maar absoluut zinvol EFT-begeleidingstraject waarin we als echtpaar door jullie enorm geholpen zijn om langdurig opgebouwde ergernissen af te breken en weer opbouwend met elkaar in gesprek te komen.

  Op jullie eigen persoonlijke werkwijze hebben jullie ons verkeerde patronen leren ontdekken en om deze al vroegtijdig in opborrelende discussies in goede banen te leiden.

  Door weer te leren nieuwsgierig te zijn in elkaar ontstaat er zowel over dagelijkse zaken als over dieperliggende emoties beter contact zodat we weer kunnen werken aan een verdere verbetering van onze relatie.

  Dank voor jullie interesse, geduld, confrontatie en hulp!

  We wensen jullie en nog vele lotgenoten hetzelfde toe.
  Stel met (bijna) volwassen kinderen
 • Echtpaar met kinderen op basis- en middelbare school
  David en Alinda hebben al in ons eerste gesprek de vinger op de zere plek gelegd. Met de theorie van het “achtje” en slechts twee gesprekken hebben zij ons weer volledig op de juiste weg gezet. Wat een prettige en professionele mensen!
  Echtpaar met kinderen op basis- en middelbare school
 • Onderstaand lees je het antwoord van een stel van middelbare leeftijd op onze vraag waarom zij geholpen waren bij De WIJzaak. Gewoon omdat het twee fantastische mensen zijn. Zeer meegaand en meelevend. Ook emotioneel betrokken, hebben wij gemerkt. Ik kan hier wel heel veel vertellen, maar ik houd het liever kort. Heeft U een relatieprobleem dan zijn dit echt de mensen die U kunnen helpen is onze ervaring. Alinda en David bedankt voor alles.
 • Anoniem
  Wij zijn een jong stel met twee prachtige kinderen. Maar ons huwelijk liep voor de zoveelste keer het gevaar dat we uit elkaar gaan een optie was.

  We zijn toen bij De Wijzaak uitgekomen, maar al snel na de eerste paar sessies met David en Alinda voelde we ons gehoord en zagen we " misschien" weer een toekomst samen!

  Nu voelen we ons voor het eerst in onze relatie/huwelijk " echt een verbinding met elkaar", we communiceren, luisteren naar elkaar en zijn er ook " echt" voor elkaar.

  En dit alles heeft zo zijn positieve uitstraling op onze kinderen. We zijn nu een hecht verbonden gezinnetje!

  Dank David en Alinda!
  Anoniem
 • Anoniem
  Wij hebben de therapie als heel waardevol ervaren. Alinda stelt je op je gemak en is daadkrachtig. Ze legt helder uit wat EFT is, hoe het werkt en hoe je het kan toepassen in het dagelijks leven en je relatie. Ze weet hoe ze patronen in de relatie zichtbaar en bespreekbaar kan maken. Tegelijkertijd voelden we ons beiden altijd gesteund in dit moeilijke proces. Ze zet je aan het werk en spoort ieder aan zijn verantwoordelijkheid te nemen en de (soms verborgen) liefde en behoeften daadwerkelijk te laten zien aan elkaar.
  Anoniem
 • R&M
  Een half jaar geleden kwamen we bij de WIJzaak omdat we vastliepen in onze relatie. We overwogen zelfs serieus om uit elkaar te gaan. Alinda en David hebben ons geholpen om het patroon waarin we vast zaten te begrijpen en wat we konden doen om dit te doorbreken. Door met elkaar te praten vanuit ons gevoel zijn we inmiddels weer een stuk dichter bij elkaar gekomen, weten we waar elkaars behoeften en pijnpunten liggen, is er veel meer wederzijds begrip, hebben we handvatten om uit een dip te komen en is er weer vertrouwen in een fijne toekomst samen. Dit allemaal dankzij de veilige omgeving en de deskundigheid en betrokkenheid van Alinda en David. Dank! R&M
  R&M
 • Anoniem | Stel met jonge kinderen

  Liever had ik deze recensie niet geschreven en had ik niet op de bank willen zitten. Maar ik ben wel heel blij dat het de bank bij Alinda en David was. Soms voelt het nog als een film waarin we zijn beland, maar wel een met een happy end.

  Doordat er sprake was van overspel in onze relatie hebben wij besloten in therapie te gaan. Natuurlijk wil je niet dat dit gebeurd, maar ergens ben ik 'blij' dat het gebeurd is, anders waren we nooit in therapie gegaan. We zijn hier zoveel sterker uitgekomen samen.

  Voor iedereen is het denk ik goed na ruim 15 jaar relatie (of eerder) eens een keer een terugblik te doen en goed met elkaar in gesprek te gaan. Wij hebben geleerd om met ELKAAR te praten en onze emoties te laten zien op een goede manier.

  Alinda en David hebben ons hier zo goed bij geholpen. Hun chemie samen, Alinda die vanuit de EFT relatietherapie inspringt op onze gevoelens en emoties en David die vanuit veel ervaring alles zeer goed samenvat en advies geeft. Beiden oordelen zij niet in hun adviezen en wij voelen ons gehoord. De setting met zijn vieren maakt het minder een therapiegevoel en wij zien ook hun emoties. Het voelt gelijkwaardig en we kunnen onszelf zijn. Vooral in de laatste sessies was het mooi om ieder zijn blijdschap te zien dat het nu zo goed gaat met ons. De lach van David en de emotie in de ogen van Alinda zal ik niet snel vergeten. Gaan jullie echt een beetje missen, denk ik!

  ~Anoniem | Stel met jonge kinderen

  Anoniem | Stel met jonge kinderen
 • K en N
  Toen wij -twee vijfenzestig plussers - stopten met werken hadden we al snel beiden invulling gevonden van onze vrije tijd. Toch hadden we veel conflicten en liep het niet goed thuis. Door inzicht en uitleg van David en Alinda, hebben we geleerd, hoe hier mee om te gaan en zijn we elkaar weer gaan waarderen en kunnen we nog vele jaren liefdevol en prettig met elkaar leven. Conclusie: het is nooit te laat om eens te kijken hoe het beter kan!! Dankzij David en Alinda is dit heel goed gelukt!! K en N  
  K en N
 • L en B

  Wij zagen een half jaar geleden geen enkele mogelijkheid meer om samen, met z’n tweeën, onze relatieproblemen op te lossen. De wil was er wel aan beide kanten, maar telkens liep het spaak. Dit ging vaak gepaard met allerlei heftige emoties; hoop, wanhoop, verwachtingen, teleurstellingen, onbegrip, woede, frustratie, angst, verdriet, onzekerheid, machteloosheid……..teveel om op te noemen en genoeg om verstrikt te raken in dit nare emotionele web.

  We zaten vast en scheiden leek de enige mogelijkheid. Dat is nogal wat, zeker als je twee prachtige kinderen hebt. Maar gelukkig hebben we als laatste strohalm contact opgenomen met De WIJzaak. En wat zijn we blij dat we dat gedaan hebben! Dankzij jullie en dankzij veel geduld (het waren hele voorzichtige stapjes) hebben wij elkaar weer gevonden en voelt onze relatie weer gezond!

  David en Alinda: Hartelijk dank uit de grond van ons hart! Dit hadden wij zonder jullie nooit kunnen bereiken!

  Het ga jullie goed!

  Liefs L en B

  L en B
 • R en C
  Veel irritaties, ruzie en weinig echte gesprekken met elkaar. Geen verbondenheid. Door de therapie zijn we met elkaar gaan praten, onze gevoelens gaan delen en hebben elkaar weer gevonden!!! Dank je wel, Alinda
  R en C
 • Nills en Aline
  Alinda heeft ons de verbinding weer doen voelen. Wij hebben een intensieve innerlijke "reis" mogen beleven samen met Alinda. Door haar warme en vriendelijke persoonlijkheid voelden wij ons meteen vertrouwd bij haar. Zij heeft ervoor gezorgd dat we op zoek konden gaan naar wat ons ooit samen verbond, maar wat al heel lang weg was. Zij heeft ons die verbinding weer doen voelen en daar zijn niet alleen wij, maar ook onze 3 kinderen, haar enorm dankbaar voor!
  Nills en Aline
 • Femke & Ralph
  Vandaag de dag gaat het steeds beter met ons en dat voelt heel goed. Onze relatie stond op klappen. We waren gewoonweg uit elkaar gegroeid en wisten niet meer hoe we echt contact met elkaar konden maken. En toch bleef het gevoel zeggen dat het niet over was. Kom daar maar eens uit! Nadat we besloten hadden op zoek te gaan naar professionele hulp kwamen we bij jullie terecht. Jullie site sprak ons direct aan dus zijn we in de pen geklommen en hebben we jullie benaderd. De eerste kennismaking met jullie voelde meteen goed. Jullie doen jullie werk echt vanuit de overtuiging dat jullie iets moois kunnen betekenen voor anderen. En dat was bij ons zeker het geval. (meer…)
  Femke & Ralph
 • J&S
  Onze relatie beter dan deze ooit is geweest. Wij waren in onze relatie zodanig uit elkaar gegroeid dat we elkaar niet meer begrepen en veel ruzie hadden. Een echtscheiding leek nog de enige optie. Als laatste redmiddel voor onze relatie van 20 jaar, besloten we om in relatietherapie te gaan bij de WIJzaak. Wij hebben voor de WIJzaak gekozen omdat het ons prettig leek zowel van een man als van een vrouw feedback te krijgen zodat daarin geen gevoel van ongelijkheid zou zijn. Dit heeft voor ons goed uitgepakt! (meer…)
  J&S
 • Anoniem
  Onze relatie is verrijkt en verdiept We waren elkaar volledig kwijtgeraakt, er was zelfs een derde in het spel. Met behulp van EFT  (Emotionally Focused Therapy) is het gelukt om in te zien waar en hoe we elkaar kwijtgeraakt waren. In 12 intensieve gesprekken is het gelukt de verbinding weer te vinden. Uiteindelijk heeft  David ons huwelijk herbevestigd. We kunnen zeggen dat dankzij de inzet, professionele aanpak en betrokkenheid van David en Alinda een scheiding voorkomen is. Onze relatie is verrijkt en verdiept. Vol vertrouwen gaan we samen met ons gezin de toekomst tegemoet!
  Anoniem
 • Anoniem
  David en Alinda zijn twee hartelijke, lieve, open, betrokken en zeer bekwame mensen die zich volledig in gezet hebben om ons huwelijk weer op rit te krijgen. De EFT | Emotionally Focused Therapy methode gaf ons snel inzicht in waar onze onderlinge communicatie ons tegen werkte. Wij hebben het beide als erg prettig ervaren om door Alinda en David samen begeleid te worden. Ze werken erg goed samen en vullen elkaar heel goed aan.
  Anoniem
 • Lianne, Amsterdam
  David en Alinda zijn twee warme, intelligente, sensitieve personen die zich met hart en ziel inzetten voor jouw/jullie persoonlijke ontwikkeling. Als collega psycholoog kan ik zeggen dat hun aanpak liefdevol en waar nodig confronterend is. De aanpak van David en Alinda kenmerkt zich in mijn ogen verder door professionaliteit en betrokkenheid. Persoonlijk hebben zij mij geraakt door hun nooit aflatende steun en doorzettingsvermogen. Ik heb mede dankzij David en Alinda veel mogen leren over het leven, de liefde en mezelf.
  Lianne, Amsterdam
 • Barry en Ellemieke
  In een moeilijke tijd in ons leven en onze relatie is David met ons onderweg gegaan. Hierin hebben wij de grote betrokkenheid en warmte van David mogen ervaren. David is een open en eerlijk persoon die zeer goed kan luisteren en een groot empatisch vermogen heeft. Daarbij gaat hij kritische vragen ook zeker niet uit de weg. Erg belangrijk is daarbij voor ons geweest, dat wij, in al het contact met David, altijd een groot gevoel van veiligheid en vertrouwen hebben ervaren. De gesprekken met David hebben eraan bijgedragen dat wij het vertrouwen in elkaar en in onze relatie weer terug hebben mogen vinden. Onze relatie is nu beter dan voorheen en dit heeft ook geresulteerd in een schitterende bruiloft!
  Barry en Ellemieke
 • Hannie Deventer, Dordrecht
  Zelf ben ik heel blij dat Alinda mij heeft meegenomen in de gesprekken. Ik voelde me gezien en begrepen door haar. Ze heeft me geleerd dat als ik verdrietig ben of bang er vaak een diepere oorzaak is waardoor ik van slag ben als zich iets naars voordoet. (meer…)
  Hannie Deventer, Dordrecht
 • Hans Deventer, Dordrecht
  Sinds een maand of 6 volg ik een coachingstraject bij Alinda. Mijn vrouw en ik hebben haar intensief leren kennen als deskundig en zeer betrokken. David ken ik al vele jaren als mijn begeleider op kerkelijk terrein. Daarom kan ik beiden van harte aanbevelen! (meer…)
  Hans Deventer, Dordrecht