Het Recht van de Sterkste?
26/03/2019
Een Relatie Zonder Ruis
20/05/2019

Wanneer je je relatie wilt stoppen, dan snappen wij dat.

Jonge vrouw die in de verte staart

Uitzichtloosheid

Wanneer je je relatie wilt stoppen, dan snappen wij dat.

Wanneer jij je relatie niet meer ziet zitten,
dan begrijpen wij dat als geen ander.

Je Grens Is Bereikt

Deze week geef je je relatie nog een laatste kans. Je hebt, nadat er in jouw beleving over zoveel grenzen is gegaan, je ultieme grens bereikt.
Misschien heb je je al een tijd, om de lieve vrede te bewaren, ongemakkelijk gevoeld. Je partner zegt dat hij van je houdt, maar waarom is hij dan steeds zo kwetsend? Of zij zegt dat jij de belangrijkste bent in haar leven, maar als het erop aankomt voel jij je alleen, aan de kant gezet, of er niet toe doen.

En dat laat je nu niet meer gebeuren. Dan maar de stekker eruit.
Neem het jezelf niet kwalijk, wanneer je je zo voelt.
Bij de WIJzaak, begrijpen wij dat. We gaan niet zeggen dat het niet zo ernstig is, want wanneer jij het zo ervaart dan is het dus wel ernstig.

Dat Is Begrijpelijk

Jij hebt immers volkomen gelijk wanneer je niet meer akkoord gaat met de situatie zoals hij nu is. Daar mag je niet aan voorbij gaan. Want daarmee laat je jezelf en je partner echt in de steek.

Dus je bent niet akkoord met het voortbestaan van deze situatie.
En je bent dus ook niet schuldig, want je verwerpt je partner niet.
Je wilt alleen maar weg uit de destructieve situatie; weg uit de sfeer die niet meer voelt als liefde.

Derde Weg

Tegelijk is het ook niet zo, dat wij akkoord zouden gaan wanneer je daadwerkelijk de stekker eruit trekt. Wij zijn ervan overtuigd dat er een derde weg is, waarin jullie als partners bij elkaar blijven. Jullie kunnen namelijk een nieuwe situatie laten ontstaan, waarin liefde, aanvaarding, en vertrouwen centraal komen te staan. Dat is een ongedachte verandering en daarmee ontvouwt zich een nieuwe toekomst.

Houdt dus moed! Ga samen de weg van herstel. Met Emotionally Focused Therapy kan zich zo’n nieuwe weg voor jou samen met je partner openen. Meld je hier aan.

David van Beveren
EFT relatietherapeut
De WIJzaak.