Gastblog voor de WIJzaak. Waarom ik meeging naar een training over relatieproblemen
10/12/2016
Je relatie kan (nog) beter!!
03/04/2018

Wanneer je je relatie wilt stoppen, dan snappen wij dat.

Wanneer je je relatie wilt stoppen, dan snappen wij dat.

Wanneer je je relatie niet meer ziet zitten,
dan begrijpen wij dat als geen ander.
Deze week geef je je relatie nog een laatste kans. Je hebt, nadat er in jouw beleving over zoveel grenzen is gegaan, je ultieme grens bereikt.

Je hebt je misschien al een tijd, om de lieve vrede te bewaren, ongemakkelijk gevoeld. Je partner zegt dat hij van je houdt, maar waarom is hij dan steeds zo kwetsend? Of zij zegt dat jij de belangrijkste bent in haar leven, maar als het erop aankomt voel jij je alleen, aan de kant gezet, of er niet toe doen.

Maar dat laat je niet meer gebeuren, dan maar de stekker eruit. En neem het jezelf dan niet kwalijk, wanneer je je zo voelt. Wij, bij de WIJzaak, begrijpen dat. We gaan niet zeggen dat het niet zo erg is, want wanneer jij het zo ervaart dan is het dus wel erg.

Jij hebt immers volkomen gelijk wanneer je niet meer akkoord gaat met de situatie zoals hij nu is. Daar mag je niet aan voorbij gaan. Want daarmee laat je jezelf en je partner echt in de steek.
Dus je bent niet akkoord.

Je bent dus ook niet schuldig. Je verwerpt je partner niet. Je wilt alleen maar weg uit de destructieve situatie; weg uit de sfeer die niet meer voelt als liefde.

Tegelijk is het ook niet zo, dat wij akkoord zouden gaan om de stekker eruit te trekken. Wij zijn ervan overtuigd dat er een derde weg is, waarin jullie als partners bij elkaar blijven. Jullie kunnen namelijk een nieuwe situatie laten ontstaan, waarin liefde, aanvaarding, en vertrouwen centraal komen te staan. Dat is een ongedachte verandering en daarmee ontvouwt zich een nieuwe toekomst.

Houd dus moed! Ga samen de weg van herstel. Met Emotionally Focused Therapy kan zich zo’n nieuwe weg voor jou en je partner openen.

David van Beveren
EFT relatietherapeut
De WIJzaak.