Van opgepoetste buitenkant, naar een innige verbinding
18/10/2018
Wij hebben veel geleerd, en gaan de toekomst met vertrouwen tegemoet
07/03/2019

Te druk om te investeren?

Te druk om te investeren?

Je had het echt te druk.
Je had te vaak ja gezegd tegen je opdrachtgever of je baas.
En daar zit je achter je bureau, of wat je ook maar voor werk doet. Iedere dag is het hetzelfde, je loopt achter je werk aan, en ziet niet hoe het op tijd klaar kan zijn.

Dan stapt je partner binnen en die stelt vragen. Half luisterend, doorwerkend geef je van die halve antwoorden: “jaja, mmm, snap ik, euhh, … “ in de hoop dat hij weggaat, want dan kan je in elk geval weer door met je werk.

Maar hij gaat niet weg, hij heeft lang genoeg gewacht, hij wil nu echt in gesprek.

Je hebt het druk en je denkt er even over na, of je de uitnodiging zal afslaan, en je ervan af zal maken met een vage belofte om het een andere keer te doen.

Maar wat nu als er geen andere keer komt, omdat hij te vaak door je is afgescheept. Steeds met het werk als excuus. Alsof je tegen hem zegt: “het werk komt op de eerste plaats, en als ik daarmee klaar ben dan heb ik tijd voor jou.”

Maar daar wacht hij al te lang op; het werk is nooit klaar en hij is al te vaak terzijde geschoven, in de steek gelaten, alleen achtergelaten. Want het werk, het werk, het werk, …

Ooit komt de uitnodiging niet meer.
Ooit kom je achter je bureau vandaan, uit je naaiatelier, uit je werkplaats… en dan is hij er niet meer, dan is hij op zoek naar iemand die echt kan luisteren.

Weet je, dit gebeurt, in ontelbare vormen, ontelbare keren in ontelbare lastige relaties.

Sommige blijven bij elkaar, hebben ooit gekozen, en blijven trouw, ook al is er geen sprake meer van een echte relatie. Het is stil, er zijn geen echte gesprekken meer, iedere dag is hetzelfde.

Andere blijven bij elkaar, en vechten keer op keer met elkaar; verbaal met akelige scheldpartijen, of met subtiele neerbuigende opmerkingen; of fysiek met trekken en duwen. Een patroon dat zich steeds weer herhaalt, steeds weer…

Maar dan is het zover, de emmer loopt over. En één van beiden zegt, wat er al zolang in de lucht hangt, en waar beiden bang voor waren het, “Ik heb het helemaal gehad, ik ben er klaar mee, ik ben te moe, ik stap uit de relatie, ik wil van je af, het doet teveel pijn.”

Ooit vertelde iemand in een sessie, “en toen ben ik naar mijn familie gegaan om te zeggen, dat het voorbij was. En vanuit de familie werd gevraagd, ‘wanneer je dochtertje straks 18 jaar is, en ze vraagt je of je er echt alles aan gedaan hebt, heb je er dan ook echt alles aan gedaan?’ En daarom zitten wij nu hier. Om er echt alles aan gedaan te hebben.
Die relatie werd gered door een EFT-relatietherapie traject bij de WIJzaak, en functioneert nog steeds beter dan nooit tevoren.

Wil jij je aanmelden ga dan naar de contactpagina en vul daar het contactformulier in.

David van Beveren
EFT-relatietherapeut
De WIJzaak