Stapje voor Stapje Dichter Naar Elkaar
21/02/2020
Ouder en Wijzer
08/07/2021

Van Verwijdering tot Verbondenheid

Van Verwijdering tot Verbondenheid

(Deze referentie is van een stel  van rond de 50 jaar, zonder kinderen)

De Pijn

Drie en een half jaar geleden stond onze relatie op springen. Na ruim 17 jaar samen was de rek er uit, vooral door ons onvermogen goed met elkaar te communiceren. Over wat ons irriteerde, bezig hield, emotioneel raakte en waar we behoefte aan hadden. Een patroon dat we zelf niet wisten te doorbreken, met als gevolg dat we ieder ons eigen pad bewandelden en min of meer langs elkaar heen leefden.

We Kunnen het Niet Alleen

Gelukkig besloten we allebei dat we er nog niet aan toe waren de relatie daadwerkelijk te beëindigen, maar dat we wel hulp nodig hadden van iemand. Na wat onderzoek op internet kwamen we bij de WIJZaak uit, aangezien de EFT methode én het feit dat we met David en Alinda zowel met een man als vrouw in gesprek konden gaan, ons erg aansprak. Nadat we ongeveer een jaar in therapie waren hebben we door het vertrek van Alinda de sessies alleen met David voortgezet.

Lange Weg

Na een moeizame start, waarbij we vaak vastliepen en slechts de bovenkant van het zeer raakten, slaagden we er vooral door de hulp, vastberadenheid en het vertrouwen van David toch in de cirkel te doorbreken en grote stappen voorwaarts te zetten. Hierdoor ontstond er steeds meer begrip voor elkaar, verdiepte onze relatie zich en kwam ook de liefde weer terug.

David, dank voor al je adviezen, delen van eigen ervaringen en eindeloze geduld. Mede dankzij jou ziet onze toekomst er weer zonnig uit.